dimecres, 4 de juny del 2014

TOMÀQUET

FITXA DEL TOMAQUET:

Nom: Tomàquet
Nom Científic: Solanum lycopersicum
Clima: Necesita molta llum i una temperatura entre 15-40 graus. Tambe necesita molta aigua. Es necessari plantaro a un lloc fred.
Llocs de plantació: Aquesta especie creix de forma silvestre a les illes Galàpagos i a els Andes americans, des del centre de l'Equador, a través de Perú i Fins al nord de Xile.
Descripció: És de color vermell, carnós i sucos, con la superfície llisa i brillant i la polpa plena de Llavors plans i groguenques. Molt utilitzat a l'alimentació. La tomaquera pertany a la família de les solanàcies, que INCLOU al Voltant de 75 Gèneres i unes 2.300 espècies de plantes productors d'alcaloides Tòxics. Entre elles és troben la belladona, la mandràgora i el jusquiam. Són POCS a els fruits de solanàcies comestibles, però la Seva rellevància a l'alimentació humana és considerable.


Memòria del hort
8/5/2014
Vam començar en plantar la nostra planta. El primer pas que hem fet per plantar la nostra planta ha sigut plantar les llavors dels tomàquets que volíem plantar, doncs plantar-los dins la terra. Un cop teníem les llavors plantades, vam mullar una mica amb aigual la terra, perquè estava bastant seca, llavors amb les pales de plantar vam fer un forat a la terra i vam col·locar les llavors de les plantes.
I un cop acabat de plantar les llavors vam encendre l’aigua que hi ha per regar, perquè les llavors necessiten aigua per poder créixer bé.
Això de plantar les llavors ens ha semblat bastant fàcil de fer i divertir, ja ho havíem fet altres anys a l’escola i a tots al dels grups ens està agradant bastant.
15/5/2014
Avui ja fa una setmana que vam plantar les nostres llavors, i hem pujat a veure com estaven, si havien crescut les fulles, les arrels etc.
Quan hem pujat hem vist que les llavors havien crescut bastant, però que un ocell se’ns ha menjat moltes fulles, i arrels, i fins i tot a arribar a matar algunes plantes que havien crescut, com hem vist que els ocells se’ns ha menjat moltes fulles, doncs hem posat un producte, que són uns pols, aquests pols són caca de pingüins i serveis per col·locar per sobre de les fulles i així els ocells no s’ho mengen. També hem posat com una mena d’ espanta-ocells, no és un espanta ocells, però és una tècnica per espantar als ocells, i en uns pals que hem col·locat a sobre de la terra hem penjat uns discos, que espanten als ocells, per evitar que es mengin les nostres plantes.
I un cop haver realitzat totes aquestes coses hem tornat a plantar més llavors de nou, i hem regat les plantes amb aigua.
22/5/2014
Avui hem pujat a l’hort i les plantes que vam plantar la setmana passada han crescut bastant, les fulles estan perfectes, els ocells no s’han menjat res, això vol dir que ha funcionat la tàctica que vam preparar.
Han sortit fulles per tot arreu de la planta, les fulles són de color ver clar, i algunes fulles són més fosques que altres, són d’una mida petiteta, no són molt grans.
Avui nomes hem observat com estaven les nostres llavors, hem remogut una mica la terra perquè estava una mica seca i un cop hem mogut la terra doncs hem regat les plantes.
 De moment no ens ha sortit cap fruit, tenim ganes de que ens sonrtin ja els tomàquets perquè volem veure com creixeran, perquè creixin hem de tractar bastant bé la planta.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada