diumenge, 8 de juny del 2014

Grup 2

              Grup 2: CARBASSA I ALBERGINIA

NOM: CARBASSA                                                           NOM: ALBERGINIA
NOM CIENTIFIC: CUCURBITA MAXIMA                  NOM CIENTIFIC: SOLANUM MELONGENA
INFORMACIÓ: LA PELL ÉS LLISA I DURA,                INFORMACIÓ: A L’HORA DE EXISTEIXEN CARABASSES DE DIFERENTS          PLANTARLA NO NECESITA                                                                                                                 MOLTA ATENCIÓ, LA TIJA ES
COLORS I TAMANY, ÉS RICA EN MINERALS,           PILOSA I TÉ UNES FULLES MOLT
SOBRETOT EN POTASSI I VITAMINA C I B.               GRANS.   EL FRUIT TE NOMBROSES                                                                                                   LLAVORS I POT TENIR DIFERENTS                                                 .                                                  FORMES I COLORS                                                     
                 

                     








              CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS :                       CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS:
Es conrea en zones de clima càlid a tropical,                  Originària del sud de l'india, , es conrea a   climes     amb bona humitat, el color de l'escorça                         tropicals o subtropicals, pot arribar fins als 20 cm     és entre verda i blanca o taronja clar,                           Normalment de  color lila per fora  i blanc per dins    La carbassa aconsegueix els 18 cm de llarg.  
Té una gran quantitat de vitamina A, 
vitamina C i B, encara que en menor quantitat.


                                             EVOLUCIÓ  DE LA PLANTA

24 abril: Aquest dia vam remoure la terra amb pales i vam plantar la carbassa i l'albergínia.









8 maig: Aquest dia vam posar excrements de pingüí, vam barrejar aigua amb un producte ecològic per allunyar les erugues. Vam observar que la carbassa havia crescut una mica i l'albergínia molt.








15 maig: Aquest dia hem pujat per veure com havien crescut les nostres plantes, hem pogut observar que a la planta de la carbassa li havien sortit punxes per protegir-se, també hem pogut observar que un ocell ens havia menjat unes fulles de la planta de la carbassa. Com que l'ocell s'havia menjat les fulles hem posat discos.






22 maig: Avui hem pujat a l'hort per observar el creixement de les plantes. Hem tornat a plantar mes carbasses, perquè algunes s'havien mort. Hem observat que havien crescut més i una flor a la alberginiera.
   





29 maig: Aquest día em pogut observar com ja comença a sortir la flor i d’allà l’alberginia.
        

                        





                                  BENEFICIS PER LA SALUT   
Alberginia: 
Conté vitamines A, B1, B2, C, i PP i sals de potassi, sodi, calci, magnesi, ferro, fòsfor, sofre i clor. A més a més, té propietats diürètiques i laxants, a part que calcifica els ossos i afavoreix la cicatrització de les úlceres.

Carbassa:
·          Està formada per un 90% d’aigua, pel que conté molt poques calories.
·         Aporta una gran quantitat de fibres, el que resulta ideal per les dietes d’aprimar.
·         És un aliment antioxidant i gràcies a això permet que les cel·lules no s’envellin.
·         La carbassa funciona com diurètic, es a dir, ajuda a l’eliminació de toxines.
·         Aporta magnesi per a poder tenir un cor saludable.
·         Millora el son.
·         Proporciona una vista aguda.
·         T’ajuda a tenir una próstata més saludable.

                                         
            
                 EVOLUCIÓ DE L’HORT

  1.     El primer dia vam remenar la terra i la vam mullar-la per que la planta pugui agafar els nutrients necessaris per sobreviure.

                









    2.     El dia 8 de maig vam posar excrements de pingüí i un producte ecològic a la terra i vam tornar a remoure la terra:

                  

   3.     El dia 22 de maig vam observar que se’ns havien menjat la planta de les carbasses:


                     

                                Recepta crema de carbassa

                                        
Ingredients: 

.Mitja carbassa
.Un porro
.3 patates
.200cl de llet
.Sal
.Oli



Elaboració:

Posem al foc una olla amb aigua i una mica de sal. Mentre l'aigua s'escalfa i arrencar a bullir, pelem i rentem les patates.
 Després, les tallem en varis trossos (de mida mitjana) i reservem. Ara, fem el mateix amb els porros.
 A continuació toca eliminar l'escorça de la carbassa, que és ben dura. Un cop hem pelat la carbassa, tallem la polpa a daus de mida mitjana.
El següent pas és comprovar que l'aigua de l'olla ja bull i, si és així, posar-hi els porros, les patates i la carbassa i deixar que coguin durant almenys 20 minuts.
El temps de cocció pot variar segons la mida dels trossos de les verdures. Després colem les verdures i les posem de nou a l'olla . Afegim la llet.

 Triturem les verdures amb la batedora elèctrica fins que no quedi cap tros ni cap grumoll. Ha de tenir una textura cremosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada